logo
امروز : سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۴۳
[ شناسه خبر : ۴۴۶۳۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
رئیس اداره منابع طبیعی ابهر تاکید کرد:

برخورد با متخلفان چرای زودرس در شهرستان ابهر

برخورد-با-متخلفان-چرای-زودرس-در-شهرستان-ابهر
رئیس اداره منابع طبیعی ابهر گفت: براساس قوانین و مقررات موجود، هرگونه چرای زودرس دام قبل از ۱۵ اردیبهشت در مراتع این شهرستان ممنوع است و با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.

بابک کاظمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: با توجه به بارندگی‌های بهاره و رشد ناکافی گیاهان، چرای زودرس می‌تواند آسیب‌های جدی به پوشش گیاهی و اکوسیستم مراتع وارد کند.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه در فصل بهار به‌‌ویژه در مناطق کوهستانی و مراتع، بارش‌های مناسب و افزایش دما موجب رشد گیاهان می‌شود، افزود: اگر دام‌ها زودتر از موعد مقرر به این مراتع وارد شوند، نه‌تنها از رشد گیاهان جلوگیری می‌شود، بلکه می‌تواند منجر به فرسایش خاک و از بین رفتن پوشش گیاهی شود.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان ابهر گفت: این موضوع به‌‌ویژه در سال‌های اخیر که تغییرات اقلیمی و کمبود منابع آبی محسوس‌تر شده، اهمیت بیش‌تری پیدا کرده است، بنابراین اداره منابع طبیعی شهرستان تصمیم به قرق و حفاظت از تمامی مراتع تا نیمه دوم اردیبهشت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه این اقدام به منظور ایجاد فرصت لازم برای رشد کامل گونه‌های گیاهی و ذخیره‌سازی مواد غذایی برای فصل‌های آینده انجام می‌شود، تصریح کرد: با توجه به اهمیت این موضوع از تمامی بهره‌برداران و دامدارن درخواست می گردد که برای تأمین علوفه احشام خود از ورود دام‌ها به مراتع خودداری کنند و اداره منابع طبیعی متعهد است که با همکاری بهره‌برداران و رعایت قوانین از منابع طبیعی حفاظت کند.

کاظمی با توضیح اینکه در صورت مشاهده تخلفات مأموران این اداره اقدام قانونی لازم را انجام خواهند داد، متذکر شد: این اقدامات شامل تشکیل پرونده تخلف و جریمه‌های مالی و اخراج دام‌ها از مراتع خواهد بود.

وی تصریح کرد: هدف اصلی از این اقدامات حفظ منابع طبیعی و تقویت پوشش گیاهی است که نه‌ تنها برای محیط زیست بلکه برای معیشت بهره‌برداران نیز حیاتی است.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان ابهر خاطرنشان کرد: همکاری تمامی بهره‌برداران در این زمینه ضروری است. با رعایت قوانین و مقررات، می‌توانیم به حفظ و نگه‌داری مراتع کمک کنیم و آن را به نسل‌های آینده تحویل دهیم. حفاظت از مراتع نه‌تنها به نفع اکوسیستم است، بلکه موجب توسعه پایدار و امنیت غذایی برای جامعه خواهد شد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر